HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mart 2020 Çarşamba - 11:10

Buca’da yemekhaneye korona ayarı 

Kent genelinde koronavirüse karşı çalışmalarına aralıksız devam eden Buca Belediyesi, personel sağlığının korunması için alarma geçti. Hizmet binasında alınan önlemlere ek olarak, öğle yemeklerine düzenleme getirildi. Tam sterilizasyonun sağlandığı yemekhanede yemek saati uzatılarak mesafeli oturma düzeni uygulaması başlatıldı. Personel ve hemşehrilerin sosyal güvenli mesafeyi koruması için de özel kampanya başlatıldı. Çalışanların sağlığına öncelik verdiklerini ifade eden Başkan Kılıç ise hemşehrilerine “temas” çağrısı yaptı. 

Buca’da yemekhaneye korona ayarı 

Koronavirüse karşı Türkiye’de ilk önlemleri almayı sürdüren Buca Belediyesi, sosyal mesafenin korunmasıyla ilgili yeni bir uygulamaya daha geçti. 

Kent genelinde gece gündüz demeden dezenfekte çalışmalarını yürüterek halk sağlığı için tüm önlemleri alan Buca Belediyesi, personel sağlığı için de alarma geçti. Hizmet binası giriş çıkışlarında sağlık personeliyle ateş ölçümü yapılarak, hem Bucalı hemşehrilerin hem de personelin sağlığının korunması için özel önlem alınırken, personelin ortak kullanım alanlarında da yeni düzenlemeler başlatıldı.

YEMEKHANEDE MESAFELİ VE STERİL YENİ SİSTEM
Personelin sağlıklı bir şekilde görevini yerine getirebilmesi için bir yandan tüm ortak kullanım alanları ilaçlanırken, bir yandan da yemekhanede yeni sisteme geçildi. Yemekhanedeki yoğunluğun önüne geçebilmek için 12.30 – 13.30 olan yemek saati 12.00 – 14.00 arasına çekilerek birimler arası koordinasyon sağlandı. 
Yemekhane personeli tarafından tamamen sterilize edilen tabldot, çatal, kaşık ve bardaklar, personele el değmeden hazırlanarak kullanımlarına sunuldu. Steril bir şekilde yemeklerini alan personel, sosyal güvenli mesafe kuralına uygun ve yan yana gelmeyecek şekilde oturma düzenine yönlendirildi. Personelden gelen yemek kapları ise tekrar dezenfekte edilerek sonraki kullanım için muhafaza edildi. 

“BİR BAKIŞ YETER SEVGİYİ GÖSTERMEYE”
Öte yandan sosyal güvenli mesafenin kent genelinde sağlanabilmesi için billboard, afiş, sosyal medya ve telefon mesajıyla bilgilendirme yapıldı. Bina içerisinde vatandaşla iletişim halinde olan personele, farkındalık yaratabilmek için “El sıkışma, öpüşme” yazılı rozetler takıldı.  Tüm hemşehrilerin tedbirli olmaları, temaslardan kaçınmaları için “Bir bakış yeter sevgiyi göstermeye” sloganıyla kampanya başlatıldı. 

PERSONEL SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ 
Çalışmalar hakkında konuşan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, personel sağlığının korunmasına özel önem gösterdiklerini söyledi. Kılıç, “Koronavirüs vakasının Türkiye’de çıkmasından önce aldığımız önlemleri arttırarak devam ettiriyoruz. Bucamızın her yerinde gece gündüz demeden dezenfekte çalışmamızı sürdürürken bir yandan da hemşehrilerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Belediyemizdeki yoğunluk nedeniyle her şeyden önemlisi beraber çalıştığımız mesai arkadaşlarımızın sağlığını korumaya özen gösteriyoruz. Hep birlikte bu süreci en iyi bir şekilde aşacağımıza inanıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bu süreçte duyarlı olmaya, mümkün mertebede temastan ve toplu alanlara girmekten kaçınmaya davet ediyorum” diye konuştu.

 
Karşıyaka koronavirüs için alarma geçti
 
İzmir'e üçüncü karantina hastanesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka koronavirüs için alarma geçti
Karşıyaka Belediyesi, dünyayı etkisi altına alan korona virüsü ile ilgili ...
Bayraklı'da 'Çocuk ve Gençlik Köyü' çalıştayı
Bayraklı Belediyesi, Doğançay’da kurulması planlanan “Dünya Çocuk ve Gençlik ...
Menemen'de virüs seferberliği
Menemen Belediyesi, tüm dünyayı tehdit eden koronavirüse(Covid-19) karşı ...
 
Çiğli’de koronavirüs denetimleri sürüyor
Çiğli Belediyesi tarafından Koronavirüs ile mücadele kapsamında yayınlanan ...
Menderes'te 'engelleri aşan' tedbir!
Koronavirüs’e karşı aldığı önlemlerle dikkat çeken Menderes Belediyesi, ...
Gaziemir'de koronavirüs için ilaçlama ekibi kuruldu
Gaziemir Belediyesi, dünyayı etkisi altına alan Yeni Koronavirüs salgınına ...
 
İris Gölü’nün kaderi belli oluyor: Gözler komisyonda!
Karaburun’da yer alan İris Gölü’nün doğal ya da suni göl olup olmadığına ...
Bornova’da coronavirüs mesaisi
Bornova Belediyesi, tüm dünyayı tehdit eden Corona Virüsü’ne karşı tedbirlerini ...
Büyükşehir'den kiracılarına 'erteleme' müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kiracılarının borçlarını 3 ay ertelendi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva